Over Lisette

De Verbouwingsarchitect is opgericht door Lisette Schoenmaker. Om jou te helpen het beste uit je huis en je verbouwing te halen.
Bekijk de video om mij beter te leren kennen!
Start_video_Lisette

Op deze pagina lees je verder de antwoorden op de meest gestelde vragen over mijn achtergrond en de filosofie van waaruit ik werk.

Waarom ben je gestart met de Verbouwingsarchitect?

Zelfs als architect heb ik meerdere malen ondervonden hoe lastig het kan zijn je huis te verbouwen. Je ideeën kunnen nog zo goed zijn, toch is het lastig de juiste keuzes te maken voor jouw huis. Het liefst haal je het optimale uit je verbouwing, maar je weet niet zo goed hoe. Ik ken het gevoel.

Na mijn studie Architectuur heb ik bij verschillende architectenbureaus gewerkt. Ook werkte ik als ‘huisarchitect’ voor een woonbotenbouwer.

Pas toen ik in 2008 voor de eerste keer mijn eigen huis ging verbouwen, merkte ik hoe moeilijk het is om je eigen huis aan te pakken. Ineens worden alle keuzes moeilijker. Juist omdat je het in één keer goed wil doen. En geen spijt wil hebben van je beslissingen. Maar er komen zoveel vragen op je af, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waardoor het nog moeilijker kiezen wordt…

Door vrienden en familie werd ik altijd al gevraagd hoe ze hun huis het beste konden verbouwen. Bij het bezichtigen van een mogelijk nieuwe woning werd ik vaak ingeschakeld om advies te geven. In de afgelopen jaren ben ik me daarom steeds meer gaan toeleggen op (ver)bouwen met particulieren. Zij zijn voor mij de leukste groep om mee samen te werken. Ik hou ervan als ik met betrokken opdrachtgevers mag werken.

Het liefst help ik iedereen om zoveel mogelijk uit zijn woning te halen. Helaas gaat dat niet. Maar inmiddels ben ik goed op weg een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod aan diensten te ontwikkelen. Zo is samenwerken met mij voor iedereen bereikbaar!

Ik merk vaak dat mensen niet het optimale uit hun verbouwing halen. Hoe ze worstelen om verbouwingsplannen te maken. Maar dat het hen ontbreekt aan inzicht. Of dat ze zonder nadenken direct met een aannemer in zee gaan. Waardoor hun huis niet de meerwaarde krijgt die het verdient. Met spijt achteraf. Zonde! En ik weet, vanuit de praktijk én vanuit opleiding, dat dit niet nodig is! Met de juiste inzichten en strategieën kan iedereen zijn huis optimaal verbouwen.

Ik geniet er enorm van om mensen te helpen om hun huis aan te passen aan hun wensen en leefstijl. Mijn enthousiasme leidde er toe dat ik in 2011 startte met De Verbouwingsarchitect, zodat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen hun eigen thuis te realiseren.’

Wat maakt jou anders dan andere architecten?

“Ik heb de geijkte aanpak van architecten vertaald naar een methodiek, speciaal gericht op het verbouwen van jouw huis. Het verbouwen van een huis is heel anders dan het nieuw bouwen van een groot bouwcomplex. Jij hebt andere wensen dan een grote projectontwikkelaar. En bent veel meer betrokken. Met vallen en opstaan heb ik geleerd wat voor het verbouwen van een huis wel werkt en wat niet. Het resultaat van dat leerproces is vastgelegd in de in-7-stappen-thuis-methode. Het is een stappenplan waarin alle elementen aan de orde komen die bij een verbouwing komen kijken.

Door mijn diensten anders aan te bieden dan andere architecten is er voor iedereen mogelijkheid om met mij samen te werken. Door me volledig te richten op het verbouwen van woningen voor particulieren weet ik precies waar jouw behoeftes liggen. En wat ervoor nodig is het optimale resultaat te bereiken. Dit bespaart jou veel tijd en geld. Met een gevarieerd productenaanbod is er voor iedereen een passende dienst om ook jouw droomhuis op jouw manier te realiseren.

Ik vind verbouwen leuk! En wil iedereen graag laten meegenieten en inspireren. Ik leid je doelgericht naar jouw droomhuis. En laat je ervaren hoe je met creativiteit en inzicht écht het beste uit je huis haalt. Hoe je jouw huis de sfeer en eigenheid geeft die bij je past. Zonder je te laten overdonderen door keukenboeren, aannemers en meubelboulevards.

Ik heb een passie voor het werken met particulieren. Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat mensen hun persoonlijkheid laten spreken in hun verbouwing. Dat ze gemotiveerd en geïnspireerd worden om keuzes maken over hoe ze willen wonen. Waardoor ze zich écht thuis voelen. En met een goed gevoel iedere morgen opstaan. Het verbouwen van je huis is bij uitstek de manier waarop je dat kan bereiken– tenzij je het goed aanpakt. Ik vind het geweldig mensen hierbij te mogen helpen.

Ik houd rekening met jouw wensen en speel daar op in. Dat betekent dat niet iedereen hetzelfde advies krijgt. Samen zoeken we naar wat belangrijk is voor jou en je gezin. En vinden we wegen om jouw persoonlijke droomhuis te realiseren, op jouw manier. De plek waar je lekker kan leven en ontspannen. Ik help je jouw wereld een beetje mooier te maken.”

Wat is jouw achtergrond in opleiding en werkervaring?

Als kind was ik al voortdurend bezig met verbouwen. Liefde voor wonen en sfeer is me met de paplepel ingegoten. En nog steeds. In gedachten verbouw ik alles om me heen. Ik zie overal handige oplossingen en mogelijkheden, zie mezelf overal wonen. Het zit echt in mijn bloed!

Ik ben opgeleid tot Architect Restauratie, Renovatie en Hergebruik.

Na mijn studie aan de Technische Universiteit Delft werkte ik voor verschillende architectenbureaus. Daarna heb ik een brede werkervaring opgedaan op andere bouwgerelateerde terreinen. Ik werkte onder meer voor adviesbureaus, overheden en een stichting. Maar allemaal met hetzelfde doel: jou zo mooi mogelijk én op jouw manier laten wonen!

Ik blijf mezelf overigens doorlopend bijscholen. Het vakgebied verandert voortdurend . Het is cruciaal om bij te blijven. Ik volg cursussen en praktische trainingen om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ik werk samen met vakgenoten waar ik ongelooflijk veel van leer. Maar ook andere disciplines helpen mij voortdurend mijn blik te verruimen. En steeds weer op een professionele en frisse manier naar mijn werk te kijken.”

Je weet nu meer over Lisette en de filosofie achter van De Verbouwingsarchitect. Spreekt samenwerken met Lisette je aan? Neem vrijblijvend contact met me op om te bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Lisette Schoenmaker is geregistreerd in het landelijk Architectenregister

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s